Πούλησες τον εαυτό σου πολύ φτηνά

Εξέγερση, αντίσταση, ανυπακοή, επανάσταση! Να αλλάξει ο βρώμικος αυτός κόσμος! Ναι, να αλλάξει. Είναι ένας κόσμος ά-κοσμος. Είναι ένας κόσμος που μισεί τον άνθρωπο και τη ζωή. Αυτό όμως που πρέπει πρώτα να είναι να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε και κυβερνάμε τον εαυτό μας. Να δούμε ότι ο στόχος του σάπιου αυτού συστήματος είναι αυτός πρώτα και κύρια: να αναπτύξουμε μια νέα αντίληψη για τον εαυτό, για το τι και ποιοι είμαστε. Την αντίληψη ότι εμείς και μόνο εμείς έχουμε την ευθύνη για ό,τι μας βρίσκει. Δεν είναι αδικία, δεν είναι ανισότητα, δεν είναι κοινωνικά φαινόμενα αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Δεν φταίει το ληστρικό και φονικό από τη φύση του καπιταλιστικό οικονομικό, ηθικό και κοινωνικό σύστημα αν εσύ δεν έχεις δουλειά, αν πληρώνεσαι λίγα, αν η ζωή σου μοιάζει με ζωή σκλάβου σε γαλέρα, αν οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα. Είναι τα αποτελέσματα των δικών σου ΕΠΙΛΟΓΩΝ. Φταίει η τεμπελιά σου, η ελλιπής κατάρτισή σου, ο κακός σου εαυτός, ο κακός σου ο καιρός. Αν  ήσουν καπάτσος, αν ήσουν ξύπνιος, θα «άρπαζες τις ευκαιρίες» που σου δόθηκαν. Μην αναρωτιέσαι ποιες ευκαιρίες, ποιος τις έθεσε, ποιες άλλες θα μπορούσες να’ χεις. Τις «ευκαιρίες» και τις «επιλογές» τις θέτει το σύστημα για σένα.

Το παραμύθι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Αυτοκτονίες, άστεγοι, «νεόφτωχοι» (sic), άνεργοι, απλήρωτοι, αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους ή και το νόημα του να ζουν. Αυτολογίζονται ως μισοί ή και καθόλου άνθρωποι. Οικτίρουν τον εαυτό τους, ντρέπονται για την «κατάντια» τους. Κάποτε ήταν «φυσιολογικοί». Ζούσαν μια ωραία ζωή, με δάνεια, κάρτες, ψώνια, κινητά κι ακίνητα. Τώρα συγκαταλέγονται στα «θύματα της κρίσης». Τι έκανα λάθος; αναρωτιούνται κάθε βράδυ. Δεν κοιμούνται. Δεν κοιτάζουν στα μάτια. Το ρίχνουν στο ποτό ή και σε ουσίες. Δεν βγάζουν τίποτα, είναι ένα τίποτα. Όταν δεν αυτοκτονούν, έχουν ήδη σκοτώσει το μυαλό τους.

Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Αυτοί που σε έπεισαν γι’ αυτό είναι αδίστακτοι. Οι λέξεις τους στάζουν δηλητήριο. Δηλητηριάζουν και ναρκώνουν ταυτόχρονα. Η σκέψη τους βιάζει τη λογική. Οι ιδέες τους είναι δολοφονικές. Οι πράξεις τους αποτρόπαιες. Όταν μιλάνε, μιλάει ο ίδιος ο Θεός. Ο Θεός τους. Όταν επιτίθενται, επιτίθενται πρώτα στο μυαλό σου. Πυροβολούν μέσα από τα δικά τους Μέσα, τους δικούς τους πολιτικούς υπηρέτες, τους δικούς τους γραφιάδες και καθηγητάδες. Ύπουλα και μεθοδικά σε παραιτούν από τη σκέψη σου. Εσύ κι αυτή πρέπει να είστε δυο ξένοι. Σκέφτονται αυτοί για σένα. Αποφασίζουν αυτοί για σένα τις «επιλογές» που θα σου σερβίρουν. Εσύ πρέπει μόνο να επιλέξεις νιώθοντας κύριος του εαυτού σου: Θα αγοράσεις αυτό το κόμμα ή το άλλο; Θα μείνεις άνεργος ή θα δεχτείς το πετσόκομμα του μισθού σου; Θα ψωνίσεις γνώσεις από το δημόσιο σχολείο ή το ιδιωτικό; Θα πληρώσεις το χαράτσι ή θα σου κοπεί το ρεύμα; Θα δεχτείς τις θυσίες ή θα καταστραφείς;

Η σκέψη σου είναι παράλυτη. Δέχεται τα ψυχοτρόπα φάρμακα της παραπλάνησης και της προπαγάνδας όπως ή έρημος το νερό. Ο στόχος τους έχει επιτευχθεί. Πούλησες τον εαυτό σου πολύ φτηνά. Και όχι μόνο στην εργασία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s