Δεν υπάρχει τίποτα αστείο στην καταπίεση. Ένα μήνυμα σε αυτούς που μετατρέπουν την αντίσταση σε καθημερινό stand-up comedy.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην ακτιβιστική κοινότητα, αντεπαναστάτες, που επιμένουν στη μετατροπή της επανάστασης και της κοινωνικής αντίστασης σε αστείο. Επιμένουν στην προσπάθειάImage τους να βρουν χιούμορ, εκεί όπου υπάρχει μόνο καταπίεση και αδικία. Επιμένουν στη μετατροπή ενός ολόκληρου αγώνα σε καθημερινό stand-up comedy.

Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως προέρχονται από εύπορες οικογένειες, ζουν σε προνομιούχες συνοικίες και αντιμετωπίζουν την αντίσταση και τον πολιτικό ακτιβισμό ως χόμπι μερικής απασχόλησης. Αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν συχνά σε καλά σχολεία …. . Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν στην ουσία να αντέξουν οικονομικά το να μετατρέψουν την αντίσταση σε αστείο, αλλά είναι πραγματικά αστείο για ένα παιδί να πεθαίνει από την πείνα επειδή οι άπληστοι τραπεζίτες έχουν αποθησαυρίσει το σύνολο των δημητριακών;

Είναι  αντίσταση ένα αστείο για τα παιδιά αυτά που γεννήθηκαν για να πεθάνουν στα χέρια των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών μηχανών;

Είναι επανάσταση ένα αστείο σε όσους δεν έχουν σπίτι και κανένα εισόδημα και καμία ελπίδα;

Θεωρείται κοινωνική αντίσταση ένα αστείο για τους Αφροαμερικανούς που αντιμετωπίζονται σαν ζώα στα γκέτο;

Είναι αστείο για τις μειονότητες που κακοποιούνται από την αστυνομία σε καθημερινή βάση;

Αυτοί οι σοσιαλιστές «αστειολόγοι» πρέπει να καταλάβουν ότι ακριβώς επειδή έχουν τα χρήματα και βρίσκονται σε θέση να αναζητήσουν νυχτερινή διασκέδαση μετά τις «πολιτικές» τους συζητήσεις, ακριβώς επειδή έχουν τις κοινωνικές διασυνδέσεις να αναζητήσουν διασκέδαση, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο τρόπος.

Η επανάσταση είναι μια ζοφερή κατάσταση, είναι η καρδιά της ανθρώπινης ύπαρξης, είναι το ιδανικό μέρος για εκείνους που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τον αγώνα με κάθε κομμάτι της ύπαρξής τους. Η αντίσταση δεν είναι για τους επαναστάτες του καφενείου, που μιλούν άσχημα για την κυβέρνηση την Παρασκευή το βράδυ, πριν από το clubbing και τη νάρκωση. Η επανάσταση είναι για εκείνους που θυσιάζουν τα πάντα στο όνομα της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Έτσι ας κάνετε σε όλους μας τη χάρη και να κρατήσετε τα αστεία σας για τον εαυτό σας. Κρατήστε το μισό κώλο-σοσιαλισμό σας στο σπίτι και  συνεχίστε να απολαμβάνετε τα προνόμια που η  φυλή και η κοινωνική σας θέση σας παρέχει.

Μετάφραση από

Advertisements

One thought on “Δεν υπάρχει τίποτα αστείο στην καταπίεση. Ένα μήνυμα σε αυτούς που μετατρέπουν την αντίσταση σε καθημερινό stand-up comedy.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s