Πρέπει να σώσουμε τη Χώρα από τους πολίτες της

Μάλιστα κύριοι.

Η Χώρα περνά τη μεγαλύτερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της. Οι προκλήσεις στη διεθνή οικονομική και πολιτική σκηνή είναι μεγάλες. Οι καιροί ου μενετοί! Πρέπει να δώσουμε αποφασιστική, δραστική και ακαριαία απάντηση σε όσους δεν πιστεύουν στη σωτηρία της Χώρας κι ελπίζουν μόνο στη δική τους προσωπική σωτηρία και ευημερία. Είναι το καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί, προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο που με τόσο κόπο κι αγώνα διαφύλαξαν και μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας: την Χώρα μας, μια Χώρα της ευρωπαϊκής  οικογένειας, μια Χώρα του Ευρώ!

Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Ή εμείς ή αυτοί!

Δεν μας επιτρέπεται να υποχωρήσουμε τώρα. Να οπισθοδρομήσουμε σε παλιές αγκυλώσεις και στερεότυπα του παρελθόντος. Να δώσουμε χώρο σε αυτούς που παραμένουν αγκιστρωμένοι στα προνόμια και τις κοινωνικές κατακτήσεις που μας πάνε πίσω.

Το ξαναλέω:  Ή εμείς ή αυτοί!

Το πεδίο είναι πλέον πολεμικό. Τίποτα δεν θα μπει στο δρόμο μας. Μην έχετε κανέναν ενδοιασμό, καμία ενοχή ή ευαισθησία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εχθροί μας. Μην το ξεχνάτε. Οφείλουμε να σώσουμε την τιμή της Χώρας και τις υποχρεώσεις της στα αδέλφια κι εταίρους μας απανταχού της γης από τους λεχρίτες, κοπρίτες, βολεμένους, χορτάτους απόπατους της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Αυτούς, που μιξοκλαίνε κάθε μέρα για έναν μισθάκο, για ένα κεραμίδι, για φάρμακα, για πρόνοια, για μια δουλίτσα ξεχνώντας ότι η Ιστορία τελείωσε προ πολλού. Αυτούς, που αρρωσταίνουν κάθε τρεις και λίγο, που θέλουν βιβλία στα σχολεία, θέρμανση στο σπίτι, ένα πιάτο φαΐ ατο τραπέζι, μια εξασφάλιση όταν γεράσουν! Αυτούς, που τολμούν να μιλούν ακόμα για δημόσια αγαθά, για ελευθερία, για δικαιοσύνη, για δημοκρατία, για ζωή!

Εμπρός λοιπόν, να σώσουμε τη Χώρα από τους πολίτες της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s